Veilig uw tanden bleken bij de tandarts in Amsterdam Zuid-Oost

Van patiënten krijgen we vaak het verzoek om hun tanden te bleken. Een stralende lach met een mooi gebit geeft u een extra verzorgd uiterlijk. Tanden en kiezen worden na verloop van jaren donkerder van kleur. Er zijn een paar redenen waarom u beter via uw tandarts een bleekmethode aanschaft.

Waarom verkleuren tanden?

Dat uw gebit verkleurt, heeft verschillende oorzaken. De familieleden van mensen met witte tanden hebben van nature vaak ook wittere tanden. Het is genetisch bepaald en daarmee erfelijk.

Daarnaast verkleuren tanden en kiezen door de invloed van:

  • Tandsteen: Sommige mensen hebben veel last van tandsteen. Helaas is tandsteen niet altijd te voorkomen door goed poetsen. Aanleg voor tandsteen wordt onder andere veroorzaakt door de enzymen in het speeksel.
  • Eten, drinken en roken: De kleurstoffen in eten en drinken (denk aan kruiden, thee, koffie, tabak en wijn) dringen in het glazuur van tanden en kiezen.
  • Medicijnen: Sommige mondspoelingen of medicijnen zoals antibiotica kunnen invloed uitoefenen op het glazuur en de tanden verkleuren.

In alle gevallen geldt dat regelmatig laten reinigen door de mondhygiënist  de kans op verkleuringen verkleint.

Bleken van uw tanden liever via de tandarts

Voordat u overgaat tot het (laten) bleken van uw tanden en kiezen, is het altijd verstandig om uw tandarts de conditie van uw gebit en mond te laten controleren. Indien u last heeft van gaatjes of uw mondgezondheid is niet in orde (bijvoorbeeld door rood tandvlees), zal uw tandarts dit eerst behandelen.

Uw tandarts controleert ook of uw gebit ‘schoon’ genoeg is. Wanneer u eerst tandsteen laat weghalen bij de mondhygiënist, geniet u veel langer van het effect van bleken.

Bespreek met uw tandarts ook uw algemene gezondheid. Medische behandelingen of het gebruik van medicatie kunnen van invloed zijn op uw gebit. In sommige gevallen is het beter om te wachten. Het zelf bleken van tanden en kiezen kan dan resulteren in pijnlijke of gevoelige tanden. Uw tandarts kan ervaringen van anderen met u delen en u professioneel begeleiden.

Natuurlijk witte tanden

Dat uw gebit verkleurt, heeft geen invloed op uw mondgezondheid. Het bleken van tanden is een cosmetische behandeling. Uw tanden en kiezen kunnen op drie manieren behandeld worden.

Gehele gebit enkele tinten lichter | Whitening

Wanneer het glazuur van uw gebit verkleurd is, kunt u met middelen en instructies van de tandarts thuis aan de slag. Na een gebitscontrole meet de tandarts u een bitje aan. U krijgt dit bitje, bleekgel en exacte instructies mee naar huis. Afhankelijk van de gewenste resultaten gebruikt u de gel enkele dagen of weken (in overleg met uw tandarts).

Gehele gebit enkele tinten lichter | In-office Whitening

Het alternatief is een eenmalige behandeling van 45 minuten bij de tandarts met Voco en Ultradent. Het resultaat is een niet gevoelig of poreus gebit tot wel 9 tinten lichter. Ook deze behandeling is mogelijk wanneer het glazuur van uw gebit is aangetast.

Een of enkele tanden of kiezen

Wanneer slechts een of enkele tanden of kiezen verkleurd zijn (verkleuring van binnenuit, meestal door val op klap op de tand, ziekte, dode zenuw, etc.) kan de tandarts u in de praktijk behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse methodes zoals hoge concentratie bleekmiddel, bleeklamp of laser.

Hoe duur is tanden bleken?

Bij Dental Health Care bieden we de Whitening methode vanaf € 99,-. Omdat het bleken van tanden meestal een cosmetische behandeling betreft, valt de vergoeding buiten de basisverzekering voor tandheelkundige zorg. Ook de meeste aanvullende verzekeringen vergoeden deze behandeling niet. In uw polis staat precies omschreven wat wel en niet verzekerd is. Is het u niet duidelijk? Wij kunnen u in onze praktijk verder informeren. Neem uw verzekeringspasje mee.

Meer informatie

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen aan stralend witte tanden? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze praktijk in Amsterdam Zuid-Oost. We helpen u graag.